ataktesfones@gmail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΛ.ΑΣ: σύσταση ειδικής ομάδας κατά των συμμοριών με τα Καλάσνικοφ


Εκατό πάνοπλοι και ειδκά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί με δέκα θωρακισμένα τζιπ, είναι η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας στις αδίστακτες συμμορίες με τα Καλάσνικοφ που τα τελευταία χρόνια θερίζουν ζωές Ελλήνων πολιτών και σκορπούν τον τρόμο, ανενόχλητες.
Το σχέδιο εντάσεται στη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ που ετοιμάζει το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και στόχο έχει να στείλει το μήνυμα ότι η ανοχή τόσο της ελληνικής πολιτείας όσο και της
ελληνικής κοινωνίας προς τα διάφορα "μπουμπούκια"-κυρίως αλλοδαπής προελεύσεως-που ρημάζουν ζωές και περιουσίες, λαμβάνει τέλος. Η υπό σύσταση ομάδα θα αποτελεί ουσιαστικά αναβάθμιση των υπαρχόντων Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και θα χρησιμοποιεί θηριώδη θωρακισμένα τζιπ 5000 κυβικών, με θωράκιση ικανή να αντέξει σε ρίψεις χειροβομβίδων και βολές από Καλάσνικοφ. Ανάλογη αναβάθμιση θα υπάρξει και στον οπλισμό των αστυνομικών της ομάδας, ώστε όταν έρχονται σε επαφή με κακοποιούς που φέρουν Καλάσνικοφ να μπορούν να τους αντιμετωπίσουν χωρίς να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου