ataktesfones@gmail.com

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι Ιταλοί τινάζουν στον αέρα τον ελληνικό τουρισμό!!!


Απόφαση ιταλικής εταιρείας κολοσσού στον χώρο του τουρισμού, «τινάζει στον αέρα» επτά μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία, ανάμεσα στα οποία, το ένα βρίσκεται στη Κρήτη.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού «VERATOUR» αναστέλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα, επικαλούμενη «σύντομη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», τις «αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8», την «κυβερνητική αστάθεια», τις «επικείμενες εκλογές» και γενικότερα την κρίση στην Ελλάδα.
Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι» και «σπάζοντας» τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».
Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, ο οποίος απέστειλε και την επιστολή της Veratour στα μέσα, σημειώνει:
«Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ' αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ.
Το Flashnews.gr, επικοινώνησε με τον κ. Πιερίδη o οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά : "Ήμουν μια υγιής επιχείρηση, σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα είμαι, με καταστρέφουν με το έτσι θέλω"
ενώ κάνει λόγο για μια ύποπτη και αιφνιδιαστική απόφαση από τον Νο1 tour operator της Ιταλίας που τινάζει στην κυριολεξία στον "αέρα" τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ένα εκ των οποίων, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πιερίδης βρίσκεται στη Κρήτη.
Ο κ. Πιερίδης, ο οποίος εκτός από ιδιοκτήτης ξενοδοχείου είναι και πρώην διπλωμάτης, επανέλαβε στο Flashnews.gr ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέλουν πίσω από την κίνηση της Veratour να κρύβεται η ιταλική κυβέρνηση και Ιταλοί τραπεζίτες ενώ εκφράζει φόβους ότι ανάλογες κινήσεις θα πράξουν και υπόλοιποι tour operators.
Μάλιστα επισημαίνει ότι την Τετάρτη στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ όλων των μεγάλων tour operators με σκοπό να αποφασίσουν για το εάν θα ακολουθήσουν την απόφαση της Veratour στην αναστολή πληρωμών προς τα ξενοδοχεία της Ελλάδας.
Το τι αποφασίστηκε καταλήγει ο κ. Πιερίδης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ωστόσο αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι ενορχηστρώνουν μια κατάσταση που εν τέλει θα οδηγήσει πιο γρήγορα την Ελλάδα σε χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου