ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!



Ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν πως η Τουρκία παρέδωσε νότα στην Ελλάδα ζητώντας να εξαιρεθεί από τις στρατιωτικές ασκήσεις ή έχουσα αποστρατικοποιημένο στάτους νήσος της Σαμοθράκης.
 Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Τουρκία έδωσε νότα στην Ελλάδα. Στις ειδήσεις αναφέρεται πως η τουρκική ΝΟΤΑΜ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις της για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που επιβλήθηκε από την απόφαση των Έξι Δυνάμεων το 1914 και τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923, πως παραβιάζονται οι υποχρεώσεις για ......αποστρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ ζητείται να διατηρηθεί εκτός στρατιωτικών ασκήσεων η Σαμοθράκη.
 Η εφημερίδα Έθνος που βγαίνει στην Αθήνα έγραψε πως οι Ελληνικές αρχές με μια άλλη νότα απέρριψαν αυτή τη θέση της Τουρκίας. Στο κείμενο του Έθνους αναφέρεται πως Τουρκικές και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έκλεισαν κάποιες περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.
Από την άλλη αρμόδιοι του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνοντας την νότα που παραδόθηκε στην Ελλάδα, ανέφεραν πως επί μακρόν γίνονται προειδοποιήσεις σχετικά με τις παραβιάσεις που αφορούν την αποστρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου
 Εφ. Ραντικάλ 30-3-2012/Tourkika Nea
Σχόλιο : Πείτε μου τώρα έναν (1) λόγο για τον οποίο τους ενοχλεί ο εξοπλισμός των νησιών μας. Και μόνο αυτό δείχνει ότι οι ¨φίλοι και σύμμαχοι¨ είναι κακόβουλοι. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει, κάτι δεν πάει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου