ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Για πρώτη φορά στο Ελληνικό κράτος: Γέμισαν οι φυλακές λόγω των υψηλής εγκληματικότητας των αλλοδαπών


Φυλακές επεισόδια
Έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν, απέστειλαν οι διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού και Χαλκίδας.

Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στα Αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και της Χαλκίδας, αλλά, επίσης, και στο Μεταγωγών, όπου θα «στοιβάζονται» δεκάδες κρατούμενοι. 

Προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε πολλά δικαστήρια, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές υποδίκων και καταδίκων.

Τονίζεται ότι οι φυλακές αυτές είναι υπερπλήρεις για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους

Ο αριθμός των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι 12.703, ενώ η χωρητικότητά τους είναι 9.300 άτομα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού – με χωρητικότητα 800 άτομα - βρίσκονται 2.320 κρατούμενοι.
Αποχώρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ από τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, αξιώνοντας από τον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να τροποποιήσει την επίμαχη διάταξη η οποία προβλέπει την αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές έως 10 έτη (και) για κακουργηματικές πράξεις.

Αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης προσήλθε στη συζήτηση δηλώνοντας ότι «θα είναι ο τελευταίος που θα βάλει σε δοκιμασία την συνοχή της κυβέρνησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοιχτός σε αλλαγές κατά τη διαδικασία της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, καθώς και ο ομόλογός του Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος του ΛΑΟΣ διατύπωσαν εξ αρχής τη θέση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν εάν προηγουμένως ο κ. Παπαϊωάννου δεν δεσμευθεί να αλλάξει την διάταξη.

«Καλούμαστε να νομοθετήσουμε. Αυτό το νομοσχέδιο θα το ψηφίσουμε όλοι μαζί, αφού λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει στις φυλακές. Θα είμαι ο τελευταίος που θα βάλω σε δοκιμασία την συνοχή αυτής της κυβέρνησης με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία συζήτησης και εκεί να τεθούν οι όποιες προτάσεις.
Το θέμα είναι απλό, οι φυλακές δεν χωρούν άλλους και βγάζουν έξω όσους μπορούν.... η δημοκρατία σε όλο το μεγαλείο της. Αυτό που αποκρύβουν όμως είναι ότι το 55% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου