ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Europol: H ασιατική μαφία «έστησε» εκατοντάδες αγώνες στην Ευρώπη!

Περίπου 380 αγώνες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είχε "στήσει"συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος της Ασίας...

όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Europol, σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Γύρω στους 425 αξιωματούχους, παίκτες και κακοποιούς, φέρονται να εμπλέκονται στις δραστηριότητες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την Europol, ανάμεσα στους στημένους αγώνες, ήταν και ματς συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και....

αρκετές ηγετικές ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Μόνο από τη δράση του στην Γερμανία, το κύκλωμα φέρεται να πόνταρε 16 εκ. ευρώ σε στημένα παιχνίδια, αποκομίζοντας κέρδη 8 εκ. ευρώ. Και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Europol.

"Αυτή είναι δουλειά ενός οργανωμένου συνδικάτου του εγκλήματος που εδρεύει στην Ασία και λειτουργεί σε συνεργασία με εγκληματικά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη", δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ.

"Είναι σαφές, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα για κύκλωμα στημένων παιχνιδιών που διεξήχθη ποτέ στην Ευρώπη. Απέφερε σημαντικά αποτελέσματα που πιστεύουμε ότι αποκαλύπτουν ένα μεγάλο πρόβλημα για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Έχουμε ανακαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο εγκληματιών".

Η Europol, η οποία διερευνά επί 18 μήνες την υπόθεση, αποκάλυψε ότι εκτός από τα ποσά που επενδύθηκαν σε στοιχήματα στη Γερμανία, επιπλέον 2 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σε όσους εμπλέκονται στο "στήσιμο". Η μεγαλύτερη δωροδοκία που καταγράφηκε σε ένα άτομο, φτάνει τις 140.000 ευρώ.

Πιστεύεται, ότι στα στημένα παιχνίδια εμπλέκονται 15 χώρες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 50 άτομα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου