ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κύπρος: Ο Νίκος Αναστασιάδης και επίσημα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Την περασμένη Κυριακή, ο κυρίαρχος λαός μας έδωσε ένα εντυπωσιακό προβάδισμα. Σήμερα, μας έδωσε μια περήφανη...

νίκη. Την περασμένη Κυριακή, ο κυρίαρχος λαός μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα, μας έδωσε εντολή εξουσίας. Αποδέχομαι αυτή την εντολή και αναλαμβάνω την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου η λαϊκή βούληση. Δεσμεύομαι να ανταποκριθώ με απόλυτο σεβασμό στην εντολή του λαού και υπόσχομαι να εκπληρώσω με συνέπεια την ευθύνη που επωμίζομαι».



Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που απήυθυνε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών και φίλων σε ένα κατάμεστο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», όπου και έγινε η επίσημη ανακύρηξή του από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Ανδρέα Ασσιώτη.

Μετά από μία μαραθώνια εκλογική διαδικασία δύο γύρων, ο Νίκος Αναστασιάδης, αφού πέρασε πρώτος στο δεύτερο γύρο, μαζί με τον ανθυποψήφιό του Σταύρο Μαλά, κατάφερε να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα συγκεντρώνοντας σήμερα την πλειοψηφία στην προτίμηση των ψηφοφόρων και συγκεκριμένα, 57,48 % έναντι 42,52 % που συγκέντρωσε ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς.

Πριν την άφιξη του στο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» ο Νίκος Αναστασιάδης πέρασε από τα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ και του ΔΗΚΟ προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τις ηγεσίες των δύο κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στο Hilton Park ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε την πρώτη του επίσημη δήλωση στα κυπριακά και διεθνή ΜΜΕ.

Στα γραφεία του ΔΗΚΟ και έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο του Μάριο Καρογιάν, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς αυτόν, την ηγεσία και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, αλλά και το σύνολο των οπαδών, σημειώνοντας ότι χωρίς τη συμβολή και τη βοήθεια του ΔΗΚΟ, δεν θα διαμορφωνόταν το σημερινό ισχυρό μήνυμα εντολής. Προσφωνώντας εξάλλου, τον Μάριο Καρογιάν είπε ότι «θα είμαι ο Νίκος και θα είσαι ο Μάριος. Θα είμαι το ίδιο για εσάς και για όλους τους πολίτες, ο Νίκος». Από την άλλη ο Μάριος Καρογιάν χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, μέρα της μεγάλης νίκης και της μεγάλης δικαίωσης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου