ataktesfones@gmail.com

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Βάζει “φωτιά” στο εκρηκτικό σκηνικό η Moody’s!


20120724-015841.jpgΤο χθεσινό “μίνι κράχ” στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω Ισπανίας και Ελλαδας έρχεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς στο κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς σχεδόν, ο οίκος έκανε γνωστή την προειδοποίηση του για τον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.
Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε σε αρνητικές τις προοπτικές για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, κάτι που συνιστά το πρώτο βήμα προς ενδεχόμενη υποβάθμιση!
Τί το ξεχωριστό έχουν αυτές οι τρεις χώρες; Την αξιολόγηση “ΑΑΑ”, την οποία έχουν χάσει προ πολλού “βαριές” οικονομίες, οπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία!
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι χώρες αυτές, που διαθέτουν την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, είναι σε κίνδυνο λόγω των ευρύτερων προβλημάτων της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Η Moody’s επικαλείται ακόμη την «αυξανόμενη πιθανότητα» να χρειαστεί στήριξη για ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Το μήνυμα της Moody’s προς τη Μέρκελ; Αφήστε την ΕΚΤ να κόψει χρήμα, γιατι αλλιώς θα υποβαθμιστούν οι οικονομίες με το “ΑΑΑ”, ό,τι κι αν θα σημαίνει αυτό για τα ομόλογα του EFSF, ή του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου