ataktesfones@gmail.com

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης...



Τα τηλεφωνήματα προς τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς δεν έχουν ακόμα αρχίσει, αφού αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύσκεψη Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου και Φ.Κουβέλη, αλλά έχουν σχεδόν καταλήξει τα ονόματα. 


Η θέση του προέδρου της Βουλής μάλλον κληρώνει στον Ευ. Μεϊμαράκη, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή παρέμενε στο τραπέζι το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος επ'ουδενί δεν ήθελε να το ακούσει, αφού η θέση θεωρείται ως "τιμητική αποστρατεία".

Για την θέση του υπουργού Οικονομικών έχει κλείσει ο Β. Ράπανος, κορυφαίο στέλεχος ΔΕΚΟ επί όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ!

Είναι πολύ πιθανό ένας από τους υφυπουργούς να είναι ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας

Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με οκτώ μέλη (τέσσερις υπουργούς και τέσσερις υφυπουργούς) και σύμφωνα με πληροφορίες θα πρόκειται για πρόσωπα χωρίς προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία, αλλά με αξιόλογα βιογραφικά.  Επίσης, δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί κανένας πρώην βουλευτής.  

Οι διαρροές ότι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα επιστρέψει εκτός απρόοπτου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος με τον Φραγκούλη Φράγκο είτε σε θέση αναπληρωτή υπουργού είτε ως υφυπουργό, είναι πολύ πιθανό να επαληθευτούν τελικά.

Στο υπουργείο Εξωτερικών το προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο Π. Παναγιωτόπουλος. Ομως μέχρι την τελευταία στιγμή μπορεί να γίνει η ανατροπή και να μεταβεί ο κ. Αβραμόπουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, οπότε ο κ. Παναγιωτόπουλος θα αξιοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. 

Στη θέση «κλειδί» του υπουργού Επικρατείας θα οριστεί ο στενός συνεργάτης και πολιτικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά Δ. Σταμάτης, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ι. Μιχελάκης δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση, καθώς ο κ. Σαμαράς τον προορίζει για άλλη σημαντική θέση. Θολό είναι ακόμα το τοπίο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μια θέση που ίσως αναλάβει νέο πρόσωπο.

Τα δύο πρόσωπα που συζητήθηκαν για τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης είναι των Ι. Στουρνάρα καιΚ. Χατζηδάκη. Εάν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει να παραμείνει στη θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης κ. Στουρνάρας, τότε ο κ. Χατζηδάκης θα οριστεί υπουργός Υποδομών και Δικτύων. Υπάρχει και σενάριο - αν και με  ελάχιστες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί - ο κ. Στουρνάρας να είναι αναπληρωτής του κ. Χατζηδάκη.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θα τοποθετηθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ υφυπουργός θα είναι πιθανότατα ο Ηλ. Κονοφάγος (ειδικός για θέματα ενέργειας).

Στο υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι οδεύει ως υπουργός ο καθηγητής Καρδιολογίας Χρ. Στεφανάδηςμε υφυπουργό τον Μάριο Σαλμά ενώ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα τοποθετηθεί ο Ν. Δένδιας. Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως παραμένει, έπειτα από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, οΝαπ. Μαραβέγιας - ο νυν υπηρεσιακός υπουργός για τον οποίο έχει καλή εικόνα ο κ. Σαμαράς.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς επιθυμούσε τον δικαστικό Χ. Αθανασίου, για τον οποίο όμως έχει ενστάσεις η ΔΗΜΑΡ, και ως εκ τούτου μάλλον θα οριστεί υπουργός ο Κ. Τζαβάρας

Στη θέση του υπουργού Εσωτερικών θα αξιοποιηθεί ο Αντ. Μανιτάκης (ήταν και υπηρεσιακός υπουργός), ενώ ο Αντ. Ρουπακιώτης θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Εργασίας, ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη.
Για το υπουργείο Παιδείας το προβάδισμα για τη θέση του υπουργού έχει ο Κ. Αρβανιτόπουλος. Για κάποια θέση στο υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται η Λίνα Μενδώνη.  
Οταν εξάλλου συσταθεί το υπουργείο Τουρισμού, υπουργός αναμένεται να οριστεί η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρίσκονται με τον κ. Σαμαρά οι στενοί του συνεργάτες του: ο Π. Μπαλτάκοςπου θα αναλάβει γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου και της κυβέρνησης, ο Κ. Μπούρας που θα είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ο Γ. Μουρούτης που θα είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου