ataktesfones@gmail.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συγκρούσεις Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα εθνοτικής βίας που συγκλονίζει το θνησιγενές κατά τα φαινόμενα, γειτονικό κράτος, με τις μεγάλες φιλοδοξίες. Ήδη οι συγκρούσεις μεταξύ εξοπλισμένων με αυτοσχέδια όπλα και μαχαίρια συμμοριών Σλάβων και Αλβανών συνεχίζονται, με αυξανόμενη ένταση, εδώ και μια εβδομάδα. Η αστυνομία έχει προβεί σε 20 συλλήψεις, ενώ 12 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μερικά από αυτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας βρίσκονται παντού στην πόλη των Σκοπίων και το υπουργείο των Εσωτερικών διέταξε...
...τους αστυνομικούς να ελέγχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, από όπου ξεκίνησαν, μια βδομάδα πριν, οι συγκρούσεις, όταν 20 Σλάβοι μαθητές επιτέθηκαν εντός λεωφορείου, σε 15 Αλβανούς συμμαθητές τους. Οι Αλβανοί απάντησαν με επίθεση σε Σλάβο, στη μέση του δρόμου στα Σκόπια, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι το 2001 μόλις είχε αποτραπεί η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στο κράτος των 2 εκατ. κατοίκων, εκ των οποίων 500-800.000 είναι Αλβανοί.

Ο πρωθυπουργός Νίκολας Γκρουέφσκι προειδοποίησε πάντως ότι θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του κράτους για να σταματήσει τις συγκρούσεις. Η ένταση με την αλβανική μειονότητα έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση των Σκοπίων και αποτελεί τον βασικό λόγο που κυριολεκτικά «καίγεται» να εντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η ίδια κυβέρνηση έχει φροντίσει, με την αυτοκαταστροφική εθνικιστική της πολιτική και την υφαρπαγή συμβόλων, προσώπων και παράδοσης, να υποχρεώσει τον μόνο φυσικό της σύμμαχο, την Ελλάδα, να τηρεί επιφυλακτική στάση εναντίον της.
Οι φωστήρες των Σκοπίων οφείλουν να κατανοήσουν ότι για να υπάρχει ελπίδα επιβίωσης του κρατιδίου τους δεν χρειάζονται αγάλματα του Μεγάλου Έλληνα, του Αλεξάνδρου, ούτε καρναβαλικές ανοησίες. Χρειάζεται να εγκαταλείψουν τον αστήρικτο ιστορικά αλυτρωτισμό τους, να εγκαταλείψουν τις φολκλορικές γελοιότητες και να παραδεχτούν επιτέλους την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι τόσο Μακεδόνες, όσο οι Έλληνες είναι Ζουλού.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου